Arkitektkonkurranse i Bergen

Skomakerdiket

  • Konkurranse for ny varmestue ved Skomakerdiket
  • Sted: Fløyen, Bergen
  • Areal: 100 m2

Skomakerdiket er et naturområde som er unikt på mange måter, og det er særlig beliggenheten som gjør at den skiller seg ut fra andre liknende områder. Stedet ligger sentralt i byen og rett ved Fløibanen, og er derfor lett tilgjengelig for en stor andel av befolkningen. Denne plasseringen er spesiell i en by som er omgitt av fjell der de fleste skogsområdene er lokalisert i fjellskråninger. Det andre som gjør stedet spesielt er at selv om området ligger så nært byen, er det gjemt midt i et tett skogsområde.

Området er tilrettelagt for mange aktiviteter tilpasset de forskjellige årstidene. Med en ny varmestue utvider man bruken av området både ved å tilføre en ny aktivitet, òg ved å ha et sted å trekke inn ved dårlig vær. Med dette grepet får man videre en unik mulighet til å gjenoppdage området ved å synliggjøre nye sider, i tillegg til å øke tilgjengeligheten for en større andel av befolkningen.

I denne konkurransen vektla vi varmestuens mulighet til å vise skogen fra et nytt perspektiv, og at denne opplevelsen skal kunne deles av alle – uavhengig funksjonalitet.