Enebolig Nattlandsfjellet Bergen

  • Rehabilitering av enebolig fra 1969
  • Sted: Nattlandsfjellet, Bergen
  • Areal: 230 m2
  • Status: Igangsettingstillatelse

Eneboligen i dette prosjektet ligger i et område med spredt eneboligbebyggelse som har store utearealer, gode solforhold og flott utsikt. Flere av boligene i området er tegnet av samme arkitekt og har flere likhetstrekk, både i materialbruk og utforming. Et gjentakende element i bebyggelsen er en sokkeletasje i hvitmalt mur og hovedetasje i tre, ofte liggende trekledning i mørke farger.

Idéen bak rehabiliteringen av eneboligen var å ivareta planløsningen som den er, mens fasaden moderniseres, og åpnes opp mot utsikten som strekker seg fra fjelltoppene i øst til sjøen i sørvest.

Den nye fasaden viderefører den mørkebrune trekledningen, mens mursokkelen kles inn med trekledning, for å gi et strammere uttrykk. De store glassvinduene i fasaden og det mørke taket er med på å modernisere utrykket ytterligere. Likevel ivaretas hovedformen, terrengtilpasningen og takformen, i lik stil som naboeiendommene.

I forbindelse med ny fasadeløsning etterisoleres hele boligen, slik at boligen kan redusere energiforbruket. Det installeres balansert ventilasjon for å forbedre inneklima samtidig som man gjenvinner varmen fra brukt luft i boligen.