Kontorlokaler NUI

  • Rehabilitering og utvidelse av eksisterende kontorlokaler og testhall.
  • Sted: Laksevåg, Bergen
  • Areal: 3 000 m2
  • Status: under oppføring
  • Oppdragsgiver: KSH Eiendom AS

Kontorlokalene og testhallen til Norsk Undervannsintervensjon (NUI) var oppført i 1982, og har nå behov for vedlikehold og utbedring av fasadene. I forbindelse med oppgraderingen av fasadene ønsket vi å modernisere fasadeutrykket, slik at den bedre gjenspeiler den høyteknologiske virksomheten til NUI. Vi har videre utarbeidet forskjellige interiørløsninger som viser fleksibiliteten i byggets planløsning for fremtidige leietakere.

Fasadeutrykket og formen i eksisterende NUI-bygg skiller mellom byggets forskjellige funksjoner: testhallen, kontoret og trappetårnet. De eksisterende fasadeplatene forsterker dette ytterligere. Dette konseptet videreføres i valg av materialer og farger av nye fasadeplater. Det industrielle utrykket til testhallen videreføres med lyse metallplater og vinduer i aluminiumsfarge, mens kontordelen får et strammere utrykk med mørke fasadeplater. Trappetårnet oppføres også med samme fasadeplater, men med en annen farge for å forsterke formen og tilknytningen til hovedinngangen i 1. etasjen.

Fargevalget på kontordelen tar utgangpunkt i de eksisterende mørkegråe metallplatene i 3. – 5. etasje på kontordelen, mens både trappetårnet og testhallens bringer inn lysere og varmere farger. Testhallen som ligger ved sjøen, har en lys farge som spiller med lyset som reflekteres fra vannflaten. Rustfargen på trappehuset er inspirert av rustfargen fra rørene som ligger i uteområdene, som er en del av virksomheten.